خرمای خاصویی

خرمای خاصویی

خرمای خاصویی

خرما خاصویی گونه ای از خرما است که در کوهپایه ها رشد میکند. به همین دلیل این خرما عمدتا در شهرستان هایی که در کوهپایه های زاگرس قرار گرفته اند مانند: شهر جم، عسلویه، فیروز آباد، قیروکازرون، کنگان، فراشبند و برخی دیگر از روستاهای این منطقه یافت میشود. تقریبا این نوع خرما در سایر مناطق دیگر از گونه های نادر شناخته میشود. این خرما، خاص این مناطق شناخته میشود و مرغوب ترین و با کیفیت ترین نوع خرمای خاصویی در این استان، یعنی بوشهر پیدا میشود.

خرما خاصویی از انواع خرما تر و مرطوب طبقه بندی میشود، زیرا شیره بسیار زیادی دارد و گفته می شود که در صورت نگهداری این خرماها به مدت چند ساعت در یک ظرف در بسته، این خرما در شیره غرق خواهد شد.

خرما خاصویی به نسبت دیگر خرماها قند کمتری دارد. البته این به دلیل تر بودن خرما خاصویی است. در نظر داشته باشید که بر خلاف تصور بسیاری از مردم که خرما خشک را دارای قند کمتری می دانند ولی این موضوع کاملا بر عکس است. خرما هر چه نرسیده تر و تر یا مرطوب تر باشد قند کمتری دارد و هر چه بر میزان رسیدن آن افزوده شود میزان قند خرما افزایش می یابد و این امر در خصوص خرما خشک و نیمه خشک نشان می دهد که قند این نوع خرماها از خرما تر بیشتر است. از این رو خرما خاصویی قند به نسبت کمی دارد، هم اینکه کوچک ترین نوع خرما است و هم اینکه از نوع خرما تر و یا مرطوب می باشد.

به همین دلیل مصرف زیاد خرما خشک به افرادی که رژیم غذایی دارند توصیه نمی شود و بهتر است خرما خاصویی را جایگزین آن کنند. قند خرما خاصویی اغلب فروکتوز است که به راحتی در سوخت و ساز بدن مصرف می شود و همین امر باعث شده که میزان تاثیر قند این خرما بر روی افراد دیابتی بسیار کمتر باشد.

میزان آهن ، پتاسیم و منیزیم خرما خاصویی نیز تقریبا زیاد است. به همین دلیل این نوع خرما بر خلاف قد و قواره کوچکی که دارد بسیار انرژی زا است و به خوبی انرژی ورزشکاران و یا افرادی که فعالیت های بدنی سنگین دارند را تامین می کند. از طرف دیگر افرادی که مشکلات استخوانی و یا کم خونی دارند با مصرف روزانه این خرما می توانند به سلامت خود کمک شایانی بکنند. فیبر موجود در خرما خاصویی نیز برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند به عنوان یک راه حل موثر شناخته شده است.

دیدگاهتان را بنویسید